RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​Нова катастрофа в Армянську: стало відомо про небезпечний прорахунок окупантів

Окупаційна влада Криму влаштувала в Армянську справжню хімічну атаку.

Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Російські пропагандисти почали розганяти інформацію, що 13 вересня в районі Армянська" раптом "стався" повторний викид хімічних речовин", внаслідок чого в самому місті і прилеглих районах введено режим надзвичайного стану. Прямо зараз судорожно генеруються версії, що ж стало причиною "повторного викиду", оскільки завод "Кримський титан" призупинив роботу (про що заявляють самі окупанти), а ніяких природних катаклізмів не спостерігалося. В даний момент рашисти на повному серйозі починають просувати версію, що причиною погіршення екологічної обстановки міг стати "викид хімречовини з території України". Той факт, що в прилеглих районах Херсонської області немає жодного об'єкту, здатного представляти хоч найменшу хімічну загрозу, ігнорується. Людей підводять до думки, що Україна спеціально щось застосувала. І багато хто повірить, як вірять в "американські випромінювачі", для захисту від яких потрібні шапочки з фольги", - пише Тимчук.

За його словами, причина "нового викиду" - в іншому.

"За інформацією групи ІС від наших джерел в Армянську, які працюють на заводі "Кримський титан", причиною погіршення екологічної обстановки могло стати звичайне головотяпство місцевих чиновників окупаційної адміністрації і "надзвичайників" РФ. А саме - окупаційна влада дали команду засипати "чим завгодно" кислотні відстійники, щоб виключити розліт токсичного пилу. Виконуючи команду, місцеві умільці, серед іншого, використовували для засипання хлорне вапно. Яке вступило в реакцію з речовинами з відстійника, що призвело до виділення хлору. Бінго для тих, хто забажав каменів з неба. Що таке хлор і як він впливає на людину - відомо з часів Першої світової війни", - пише волонтер.

Згідно з повідомленням, тепер до сірчистого ангідриду в повітрі додався отруйний хлорний газ.

"Але кримські колаборанти продовжують стверджувати, про життя і здоров'ю населення нічого не загрожує, а режим НС - це бюрократична формальність, щоб використовувати більше коштів. Якщо це так, чому вирішили не повертати в Армянськ евакуйованих дітей? По суті, Аксьонов і компанія, приховуючи інформацію, просто труять кримчан. Питання на засипку: які злочини ще повинна зробити Росія і її ставленики, щоб народ прозрів? Дійсно розбомбити Воронеж?", - задається питанням Тимчук.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися нові фото і коментарі кримчан з Армянська, які діляться своєю бідою в мережі.