RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​У Криму на службі в окупантів знайшовся український чиновник: подробиці

Начальник департаменту майнових і земельних відносин окупованої Ялти Сергій Калиниченко два роки тому працював на держслужбі в Дніпропетровській області.

Про це повідомляють кримські активісти, передає "Крым.Реалии".

Калиниченко прийшов в адміністрацію Ялти з головного управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області, яке очолював у 2016 році.

Посаду начальника департаменту майнових і земельних відносин Ялти Сергій Калиниченко зайняв на початку лютого цього року.

Як повідомляє видання, Калиниченко дійсно очолював головне управління Держміграційної служби в Дніпропетровській області. Документи на конкурс він подав навесні 2015 року та дав дозвіл на проведення щодо нього перевірки, передбаченої законом про очищення влади.

Майбутній чиновник повідомив органам Держміграційної служби, що в 2014 році був помічником народного депутата України, однак доходів від цього не отримував.

У декларації про доходи, поданої в пакеті документів, Калиниченко вказував, що в 2015 році офіційно ніде не працював, доходів не мав і жив за рахунок заощаджень, накопичених у попередні роки.

У самому документі у чиновника стоять тільки прочерки, з чого випливає, що він не мав ні майна, ні доходів, ні бізнесу, ні коштів на банківських рахунках. Серед родичів Калиниченко вказав тільки дочка.

Посада начальника головного управління ДМСУ в Дніпропетровській області він отримав рівно через рік - 5 травня 2016 року.

"Моя мета - продовжити впровадження в життя всього того, що спрямоване на забезпечення європейських стандартів при наданні адміністративних послуг населенню", - заявляв тоді Калиниченко.

Згідно з інформацією, Калиниченко пропрацював на своїй посаді лише 1,5 місяця. Як повідомили в ДМСУ, він звільнився з відомства за згодою сторін і припинив виконувати свої обов'язки в червні 2016 року.

Як повідомляв "Апостроф", новим ватажком ДНР став колишній представник "МММ" в Україні.