RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​У херсонській лікарні розгорівся скандал через мертвонароджене "біосміття": опубліковано відео

У Херсоні в одній з лікарень медики утилізували мертвонароджених дітей разом з післяопераційними відходами.

Про це повідомляє Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба на своїй сторінці у Facebook.

У херсонській лікарні протягом багатьох років мертвонароджених дітей вважали біосміттям і викидали на смітник.

"У це було важко повірити, коли мені про це розповів батько, дитина якого народилася вчасно, але мертвою. Тому я приїхав в Херсонську обласну клінічну лікарню, щоб особисто переконатися в тому, що лікарня утилізує мертвонароджених дітей разом з післяопераційними відходами", - заявив Кулеба.

Уповноважений Президента України з прав дитини зустрівся з головним лікарем лікарні з 20-річним стажем. У своє виправдання медик сказав, що не знав, що мертва дитина не є плодом. А в цій лікарні така практика існувала роками.

Головний лікар з більш ніж 20-річним стажем зміг тільки вибачитися і зазначив, що це їх вина, і він не знав, що та мертва дитина не є плодом, і тому повинно бути проведено гідне поховання. І в цій лікарні роками мертвонароджені діти утілізовуваліся як медичні відходи.

"Це нелюдське ставлення, і не існує ніякого виправдання такому вчинку. Як можна кинути дитину, вже сформовану, як непотрібну річ, в один ящик з біовідходами? Це неприпустимо!", - заявив Микола Кулеба.

Також він підкреслив, що згідно із законом, мертвонароджені діти достойні поховання та людського ставлення. У зв'язку з невиконанням закону Уповноважений Президента України з прав дитини звернувся до губернатора Херсонської області з обов'язковим проведенням службового розслідування щодо даної ситуації. Кулеба попросив з'ясувати, куди йдуть кошти, виділені на такі поховання з місцевого бюджету. Також Микола повідомив про незаконні дії в Міністерство охорони здоров'я України, з вимогою провести відповідні роз'яснення та перевірки в інших регіонах.

Як повідомляв "Апостроф", мережі підірвало шокуюче відео з погребіння в РФ.