RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Масове отруєння людей під Тернополем: стали відомі несподівані подробиці

Під Тернополем більше 250 людей отруїлися невідомою речовиною після обробки полів.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

"При проведенні розслідування встановлено, що в період з 10:30 до 12:15. 20.09.2018 року в місцеву амбулаторію села звернулося 179 жителів, в т.ч. 56 дітей с. Іван-Пусте Борщівського району Тернопільської області з попереднім діагнозом: "Отруєння невідомою речовиною". У госпіталізації потерпілі не потребували і знаходяться на амбулаторному лікуванні на базі АЗПСМ с. Іван-Пусте", - йдеться в повідомленні.

При цьому, самі місцеві жителі пов'язують своє захворювання з хімічною речовиною, яка застосовували при агротехнічних заходах місцеві аграрії на полях. При цьому, під час аграрних робіт використовувався препарат "Ураган форте".

"Встановлено, що голова селищної ради був проінформований про проведення заходів, але з порушенням термінів (інформацію отримав 17.09.2018 р). За словами голови, він попередив тільки керівників ЗОШ та ДНЗ. Відповідно місцеве населення не було вчасно поінформовано про проведення обробки угідь", - відзначають в Госпотребслужбе.

Відзначається, що поданим попереднього розслідування, авіаційну обробку здійснили з порушенням відстаней від обробних ділянок житлової забудови.

"Фітосанітарною лабораторією Госпотребслужби відібрано 4 проби (2 ґрунту і 2 рослини) для дослідження на залишкову кількість діючої речовини агрохімікату, зазначеного в повідомленні ТОВ "Агрополіс" ("Ураган-форте"). Дослідження тривають", - додали у відомстві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Дніпрі сталося масове отруєння в одній зі шкіл, в результаті чого отруїлися 38 дітей.