RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Стало відомо про нову НП в ЗСУ зі скандальним мінометом "Молот": перші деталі

У військовій частині в зоні проведення АТО на Донбасі розірвався міномет "Молот". В результаті інциденту постраждали троє українських військовослужбовців.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на інформацію представника прес-центру штабу операції об'єднаних сил (ООС) Олексія Тригуба.

"Інцидент стався в одній з військчастин в районі проведення ООС. Причини та обставини зараз з'ясовує слідча комісія", - сказав Тригуб.

Також він заявив, що всіх поранених бійців госпіталізували в задовільному стані.

Подібний інцидент стався в липні на території Рівненського загальновійськового полігону. Під час виконання військовослужбовцями завдання зі знищення умовного противника з веденням вогню мінометної батареї із закритою вогневої позиції стався вибух міни в каналі ствола міномету. Внаслідок цього загинули троє бійців, а ще 9 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Деталі інциденту розслідують.

Після трагедії Президент України Петро Порошенко розпорядився призупинити використання мінометів "Молот" в ході навчань на час проведення розслідування.

У серпні радник міністра оборони Юрій Бірюков заявив, що проведені уповноваженими інстанціями експертизи сплаву ствола міномету підтвердили його повну відповідність необхідним вимогам.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в розслідуванні справи про вибух міномета "Молот" з'явилася цікава деталь.