RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В Одесі взялися за екс-беркутівця у справі про розстріли на Майдані: фото і відео

В Одесі пройшов обшук в офісі охоронної фірми "Самсон", власник якої, колишній співробітник "Беркута" Андрій Бабенко, підозрюється в участі в київських подіях лютого 2014 року.

Про це з посиланням на адвоката Бабенка повідомляє "Думська".

Адвокат, Ілля Халдай, стверджує, що слідчі дії ведуться саме в рамках одного з кримінальних проваджень, відкритих у "справі Майдану".

"Генпрокуратура вважає, що співзасновник "Самсона" Андрій Бабенко нібито має відношення до подій на Майдані, нібито він брав активну участь в них", - зазначив він.

Також адвокат поскаржився на порушення в проведенні обшуку.

Бабенко проходив службу в "Беркуті" в 2012-2014 роках, проте, за його словами, на Майдані не був і в розстрілі учасників протесту не брав участі.

Варто також відзначити, що співвласник "Самсона" є підозрюваним у справі про події 27 серпня 2017 року на Митній площі - він був серед учасників акції проти проституції, перекривав дорогу і чинив опір поліції. Учасники акції також напали на дівчат, які перебували в одному з кафе на Ланжеронівському узвозі. Бабенка притягають до відповідальності за насильство по відношенню до співробітника правоохоронних органів і хуліганство.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 24 червня, в центрі Одеси на Андрія Бабенка було скоєно замах: коли він виходив з дому, поруч з ним вибухнула машина. Припускали, що цей випадок міг бути пов'язаним з переділом ринку ігрових автоматів.