RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Опубліковано імена 206 найманців Путіна в Сирії: список і фото загиблих

СБУ оприлюднила інформацію про понад 200 російських найманців ПВК "Вагнера", які воювали в Сирії, а також імена восьми загиблих найманців, переважна більшість з яких брали участь в анексії Криму або у війні на Донбасі.

Відповідна інформація опублікована на сайті відомства.

Повідомляється, що майже усі загиблі у 2014-2016 роках брали участь у бойових діях на Донбасі у складі російських терористичних формувань, деякі з них активно сприяли російській анексії АР Крим (Короленко О.А.), або спрямовувалися російськими спецслужбами на підконтрольну територію України для вчинення терористичних актів і диверсій (Оганесян Р.Г., затриманий у липні 2014 на Дніпропетровщині, обміняний на українських заручників).

Таким чином підтверджена кількість загиблих та померлих від поранень найманців "Вагнера" внаслідок бойового зіткнення 07.02.2018 вже становить 58 осіб.

Крім того, СБУ повідомила інформацію щодо найманця "Вагнера" з Узбекистану Мамаджанова Ділшод Машрабжоновіча. Він отримав важке поранення і його було вивезено російським військовим літаком в лютому 2018 року з Сирії в РФ. Згідно з його документами, він відправився до Сирії з Ростова, проте в той же час в паспорті відсутні відмітки про проходження прикордонного контролю на сирійській території, щосвідчить про приховування участі російських військових у терористичній діяльності натериторії інших країн.

Також СБУ опублікована перелік 206 росіян, які брали участь в лютневих боях в Сирії.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ оприлюднила прізвища ще дев'яти найманців ПВК "Вагнера", які були ліквідовані в Сирії.