RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Українські військові підірвалися на міні бойовиків: є загиблі

10 жовтня на Донбасі загинуло два бійця ЗСУ і один отримав поранення.

Про це повідомляє прес-служба ООС.

"Упродовж поточної доби, від 7-ї до 18-ї години російські окупаційні війська 10 разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано 2 випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вдень ворог відкривав прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил в районі населених пунктів Кримське, Золоте, Травневе, Красногорівка, Старогнатівка, Гнутове та Лебединське.

Опорні пункти військ ЗСУ поблизу Травневого були обстріляні з мінометів 120-го калібру, а позиції біля Гнутового – з мінометів калібру 82 мм.

Крім того, по захисниках Кримського та Травневого ворог вів вогонь з озброєння бойових машин піхоти, а по позиціях Об'єднаних сил в районі населених пунктів Золоте та Гнутове – з протитанкових ракетних комплексів. Також по оборонцях Гнутового вівся снайперський вогонь.

Як повідомили в прес-службі, під час виконання бойового завдання на донецькому напрямку двоє військовослужбовців Об'єднаних сил внаслідок спрацювання ворожого вибухового пристрою загинули. Ще один військовослужбовець зазнав поранень в результаті обстрілів на позиції в районі Бахмутської траси.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося яскраве відео удару з повітря по позиції бойовиків на Донбасі.