RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Українські військові зачистили село в "сірій зоні" на Донбасі і зазнали нових втрат: опубліковано відео

На Донбасі за останню добу загинув один боєць ЗСУ загинув і двоє отримали легкі поранення.

Про це повідомляє прес-служба ООС.

Зазначається, що російські окупаційні війська вели вогонь по опорному пункту ЗСУ поблизу Новотошківського та Водяного.

"Позиції Об'єднаних сил в районі Луганського, Гнутового та Лебединського противник обстрілював з мінометів 120-го калібру, а по опорних пунктах біля Кримського, Новотошківського, Золотого, Новозванівки, Луганського, Новолуганського та Водяного вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. По захисниках Кримського та Новозванівки крім того окупанти застосовували озброєння бойових машин піхоти БМП-1. Позиції Об'єднаних сил у районі Золотого були обстріляні також протитанковими керованими ракетами.

В ході бойових дій один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, двоє отримали легкі поранення", - йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, трьох бойовиків знищено та п'ятьох поранено.

Також у штабі повідомили, что українські військові провели зачистку села у Волноваському районі, розташованому у "сірій" зоні і в якому до війни мешкало 80 осіб. Упродовж чотирьох років війни воно залишалось порожнім.

"Після того, як населений пункт спорожнів, бойовики ховалися в кинутих будинках і звідти обстрілювали позиції української армії. Щоб унеможливити небажані провокації, спецпризначенці Об’єднаних сил провели спецоперацію із зачистки "сірої" зони. Просунулися на 1200 метрів вперед, розмінували підходи з української сторони , виставили секрети та заслони", - зазначили в штабі ООС.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося яскраве відео удару з повітря по позиції бойовиків на Донбасі.