RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

На Донбасі загинула 19-річна дівчина-боєць: що про неї відомо

Однією з чотирьох загиблих українських військових в середу, 10 лютого в зоні військового конфлікту на Донбасі, виявилася солдат 92-ї бригади Олеся Бакланова.

Про це повідомляє 2day.kh.ua.

Як передає видання, трагедія сталася 10 жовтня поблизу Шахти Бутівка (Донецька область), в 300 метрах від позицій бойовиків. Дівчину смертельно поранило після того, як вона випадково виглянула для огляду бойових позицій з бійниці.

В день трагедії вона підписала рапорт про те, щоб поїхати до ВНЗ для здачі сесії.

"Була тиша, нічого не віщувало біди. Ми раз у кілька хвилин переглядаємо позиції з бійниці, було вже майже вісім годин, і вона вилізла в бойнічку, подивилася в прилад нічного бачення. За словами мого зама, який був її напарником, коли він зайшов подивитися, де вона, то побачив, що Леся лежить - спочатку подумав, що, може, свідомість втратила, але потім виявилося, що ні. Я не думаю, що це був снайпер. Я бачив фото ... снайпер навряд чи стріляє чергою", - розповів побратим загиблої дівчини, В'ячеслав.

Вони служили з Олесею в одному батальйоні, але в різних підрозділах. За його словами, контракт з 92-ю бригадою вона підписала в 18 років. І за цей час встигла побувати в Мар'їнці.

"Вона була в піхоті. Солдат. Леся була дуже бойовою дівчинкою. Коли вона прийшла на контракт, їй було всього 18 років. Якщо я не помиляюся, день народження у неї 11 січня 1999 року. Їй, коли сказали, може ти будеш з дівчатками в тилу на зв'язку сидіти або ще щось. Вона відповіла: "Ні, ні, я хочу воювати". Ну вона, якщо чесно, більше на пацана була схожа. Вона була коротко стрижена, як і ми, одягнена по-військовому. Всі називали її "Леська", - додав він.

Родом Олеся Бакланова з Луганської області.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було опубліковано список і фото українських військових, загиблих на Донбасі в липні.