RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У мережі показали фото наслідків обстрілу бойовиків на Донбасі

13 жовтня бойовики так званої ДНР обстріляли три населених пункти в Донецькій області, руйнуючи житлові будинки та об'єкти інфраструктури.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

Зокрема під обстріл потрапив житловий сектор села Широкине.

"Обстріл вівся з 18:19 до 19:00 з боку окупованого населеного пункту Саханка із застосуванням мінометів калібру 120 мм. Внаслідок влучання 120 мм міни зруйновано господарську будівлю по вул. Радянській. Також зафіксовано дві вирви від вибуху мін калібру 120 мм по вулиці Радянській, та вирву від вибуху 120 мм міни у полі біля Широкиного", - йдеться в повідомленні.

Також незаконними збройними формуваннями здійснено обстріл населеного пункту Чермалик із застосуванням РПГ.

"Обстріл вівся з напрямку окупованого Верхньошироківського і тривав з 17:35 до 18:05. На місці обстрілу виявлено вирви від вибухів та фрагменти гранатометних пострілів ПГ-7Л на прибудинкових ділянках по вулиці Нікітіна, 10, по вулиці Миру, 37 та по вулиці Заможній, 4", - розповіли в штабі.

Крім того бойовики обстріляли населений пункт Новолуганське, зокрема пошкоджень зазнало сільськогосподарське підприємство “Бахмутський аграрний союз”.

"Обстріл тривав з 19:30 до 20:50. Вогонь вівся з боку окупованого населеного пункту Байрак із застосуванням 120 мм мінометів. Було виявлено вирву від влучання міни калібру 120 мм на дорозі між будівлями відгодівлі молодняку та пошкодження даху цієї споруди від влучання міни калібру 120 мм. Також зазнав пошкоджень кормопровід", - уточнили в прес-службі штабу та додади, що від початку місяця це вже третій обстріл даного підприємства.

Постраждалих серед цивільного населення немає.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі показали фото і назвали імена російських офіцерів, які причетні до обстрілу Донбасу з "Градів".