RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Під Вінницею розбився винищувач Су-27УБ: що відомо

Під час міжнародних навчань "Чисте небо - 2018" зазнав аварії український винищувач Су-27УБ. Обидва пілоти загинули.

Відзначається, що інцидент стався біля населеного пункту Хмільник Вінницької області.

У Генштабі підтвердили інформацію про аварію.

За попередньою інформацією знайдено уламки літака.

Також відмічається, що зазнав аварії винищувач Су-27УБ з бортовим номером 70.

Пізніше стало відомо, що обидва пілоти бойової машини загинули. При цьому один з них був військовослужбовцем Повітряних сил Національної гвардії США. Разом з тим, начальник управління зв'язків з громадськістю ВСУ Богдан Сеник в ефірі телеканалу "112 Україна" не підтвердив інформацію про те, що один із загиблих - громадянин США.

Згодом в США підтвердили інформацію про причетність американського військового до інциденту, проте не уточнили, чи дійсно він загинув.

Тим часом, генерал, командир Повітряного командування "Схід" Олег Струцінський повідомив "Громадському", що в авіакатастрофі загинув льотчик Іван Петренко.

Він був льотчиком 1 класу і мав допуск до польотів на усіх літаках цього класу.

Петренка називають одним з кращих льотчиків України. Він брав участь у бойових діях на Донбасі.

Тим часом Військова прокуратура Вінницького гарнізону внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст. 416 Кримінального кодексу України, "Порушення правил польотів або підготовки до них". Проведення досудового розслідування доручено слідчим Управління національної поліції в Вінницькій області.

Відзначимо, з 8 по 19 жовтня в Хмельницькій і Вінницькій областях України проходять найбільші міжнародні військові навчання "Чисте небо-2018", де задіяні понад 40 літальних апаратів, в тому числі і літаки НАТО.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Сполучених Штатах Америки приватний пасажирський літак впав в океан поруч з островом Лонг-Айленд в штаті Нью-Йорк, загинуло три людини.