RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Це не перша і не остання трагедія: в Україні дали оцінку кривавим подіям в Керчі

З моменту окупації більші чи меменші за масштабом трагедії тривають в Криму постійно, тому стрілянина в Керчі - не перша і не остання НП на півострові.

Про це розповів заступник голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз в ефірі "Прямого".

"Знаєте, нічого нового там не відбулось. З моменту окупації подібні трагедії, нехай не в таких широких масштабах, але по часу, з втратами людських життів зі знущаннями, з убивствами, вони ні на один день не зупинялись. І це насильство над жінками і вбивство наших дівчат, це і наші українські громадяни в Криму, спочатку вони зникають, а потім їх мертвими знаходять, або взагалі не знаходять. Це також декілька десятків людей. В будинок до тебе вриваються ці бандити і під виглядом обшуків на очах в маленьких дітей - знущаються, б'ють твоїх батьків, стареньких", - повідомив він.

Чийгоз відзначив, що ці знущання на десятки років залишить свій тяжкий слід в свідомості цих людей.

"Те що зараз відбулось, це не останнє що відбулось. Ми будемо мати Крим на перших сторінках за рахунок таких жахливих дій окупаційної влади. Це і екологічні біди, через десятки років ми дізнаємось скільки в нас в Армянському регіоні і навколо є постраждалих спадковими хворобами. Треба негайно вимагати більш жорстких заходів від міжнародної спільноти, щоб увійти туди. Іншого виходу не буде. Це велика зона терору, колонія, в якій сотні тисяч наших громадян", - розповів Чийгоз.

Див. на 4:40 хвилині.

Читайте детальніше про теракт у Керчі і причетності окупантів в матеріалі "Апострофа": Стрілянина і вибухи в Керчі: дивні моменти, які вигідні лише одній стороні.