RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Понизили у званні: в УПЦ КП дозволили називати Філарета митрополитом

Священний Синод Української православної церкви Київського патріархату змінив правила титулування предстоятеля УПЦ КП Філарета.

Відповідне рішення опубліковано на офіційному сайті церкви.

"У зв'язку зі змінами, які відбуваються в Українській православній церкві, беручи до уваги історичну традицію, практику помісних православних церков і інші суттєві обставини, ввести для предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату повне і скорочені форми титулу", - сказано в рішенні Синоду.

Згідно з рішенням, повний титул предстоятеля УПЦ КП буде мати таку форму: "Святіший і Блаженніший (ім'я), Архиєпископ і Митрополит Києва - Матері міст Руських, Галицький, Патріарх всієї Русі-України, Свято-Успенських Києво-Печерської та Почаївської Лавр Священноархимандрит".

Скорочений титул буде мати таку форму: "Святіший (ім'я), патріарх Київський і всієї Руси-України".

"У відносинах з іншими помісними православними церквами припустимою формою є "Блаженніший Архієпископ (ім'я), Митрополит Київський і всієї Русі-України" і похідні від нього", - визначили на засіданні Синоду.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 11 жовтня на засіданні Синоду Константинопольського патріархату було прийнято рішення продовжити процедуру надання томосу про автокефалію Української православної церкви.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Кремль у відчаї: Україна виграла найважливішу битву - Хара.