RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Комбриг збив солдата на своєму авто і намагався зам'яти справу: в мережі скандал

Командир 57-ї окремої мотопіхотної бригади на службовому авто збив військовослужбовця, зник з місця НП і намагався зам'яти що відбулося.

Про це повідомила в Facebook волонтер Ольга Решетилова.

"Отже, комбриг 57 бригади Головашенко Юра на своєму службовому автомобілі збив військовослужбовця Дмитра Савченка. Разом з потерпілим він зник з місця ДТП, завіз потерпілого, якого ні в якому разі не можна було транспортувати у вертикальному положенні, за 70 км і намагався приховати свій злочин. Сам потерпілий кілька днів відмовлявся розповідати, що з ним сталося. Свідки говорити бояться, тому що їм загрожують. Сьогодні Головашенко намагався погрожувати і мені", - написала вона.

Крім того волонтеру вдалося розібратися в обставинах НП на місці подій.

В розслідуванні для Insider вона пише, що постраждалим виявився 40-річний військовослужбовець Дмитро Савченко, водій 1-го розрахунку 2-ї батареї гаубичного артдивізіону 57-ї окремої мотопіхотної бригади.

Так, 18 жовтня близько восьмої ранку рядовий повинен був з'явитися в своїй військовій частині, але цього не сталося. Виявилося, що він потрапив під колеса службового автомобіля командира бригади. Обставини аварії до кінця незрозумілі.

Уже в 11 ранку невідомі особи доставили потерпілого Савченко в лікарню Нової Каховки, яка розташована в 70 кілометрах від Раденська (Алешківський район, Херсонська область).

На місці лікарі констатували у нього черепно-мозкову травму і крововилив в мозок, у важкому стані, він відразу був направлений до реанімаційного відділення. Тому на підтвердження - записи в журналі приймального відділення лікарні.

"Я вам одне можу сказати: обставини травмування цієї людини дуже і дуже дивні. Травми ніяк не збігаються з тим, що він розповідає", - говорить волонтеру лікар лікарні.

Також вдалося з'ясувати, що близько 7:20 ранку по грунтовій дорозі на відстані до 100 метрів від КПП один за іншим повільно тяглися два білих автомобіля - ВАЗ-2102 і ВАЗ-2106. У кожній з машин знаходилися дві людини - водій і пасажир.

"Дорога там погана, а в мене ще "зад носить", я їхав потихеньку, кілометрів 20", - розповідає водій "шістки". - Попереду мене "двійка", в дзеркало я нікого ззаду не бачив. А потім раптово мене обігнав Land Cruiser і різко зупинився. Я дивлюся, а перед ним лежить людина".

"Я побачив, що Land Cruiser пішов на обгін "шістки". Я ще подумав: "Дурень або п'яний". Ну він і підняв того пішохода - хлопець такий в чорному спортивному костюмі, я вже бачив його раніше, він або бігав тут, чи що. Підняв його на капот, той, бідний, вдарився потилицею об капот і, як лялька, полетів метрів чотири-п'ять вперед, я був збоку, точно не можу сказати", - розповідає водій "двійки".

"Двійка" розгорнулася і під'їхала до місця аварії.

"Хлопці з "шістки" вибігли надати допомогу, але з машини вийшов комбриг і сказав: "Їдьте звідси. Ви нічого не бачили", - чув пасажир "двійки".

При цьому, винуватці аварії швидко повантажили потерпілого в авто і повезли.

"З машини вийшла дівчина, біла така, під каре стрижена і одягає рукавички, хоче надавати йому допомогу. Я їм кажу: "Що ви робите? Навіщо ви його тягаєте по землі? Ви вб'єте людину! Везіть його на швидку! - емоційно розповідає водій "двійки". - Ну вони його під руки, посадили в Ленд Крузер і відвезли".

За словами очевидців, пішохід був у критичному стані, з вух і рота йшла кров, він сильно хрипів і несвідомо намагався піднятися.

"Я поїхав на КПП і покликав лікарів. Бачив, що на допомогу побіг медик, майор у нас такий є. А ми поїхали, бо не було часу, нам треба було на побудову", - говорить водій "шістки".

Свідки вважають, що ситуацію обов'язково повинні були бачити чергові на КПП.

Виявляється, що в цей день в наряді на прохідній були четверо військовослужбовців, які проходять службу в зенітно-ракетному артдивізіоні 57-ї бригади. Однак поспілкуватися ні з ким з них не вдалося, нібито всі вони поїхали на вихідні додому.

Ті ж очевидці, які погодилися поспілкуватися, явно хвилюються за свою безпеку. Нібито їм дзвонили і питали, чи говорили вони комусь про аварію.

У водія Land Cruiser з військовим номерним знаком 4222 А2 всі свідки впізнали командира 57-ї бригади полковника Юрія Головашенка, а пасажирка позашляховика - це, швидше за все, його співмешканка, сержант Карина Питель.

Дмитра тільки перевели з відділення інтенсивної терапії в нейрохірургію. Він виглядає дуже виснаженим і скаржиться на погане самопочуття.

Сам Дмитро розповів, що 18 жовтня йшов обличчям до напрямку руху по узбіччі проїжджої частини, як завжди, близько 7:20, до КПП. Раптом відчув сильний удар в спину. Після цього майже нічого не пам'ятає, прийшов до тями вже в салоні автомобіля. Час від часу втрачав свідомість, але встиг зафіксувати, що його везуть до Нової Каховки. Пам'ятає, що комбриг весь час домовлявся з кимось по телефону. Точно запам'ятав, що Головашенко дзвонив командиру дивізіону повідомити, що Дмитра не буде на побудові.

Відзначається, що Юрій Головашенко був призначений командиром 57-ї окремої мотопіхотної бригади у вересні 2017 року. З тих пір неодноразово потрапляв в публічні скандали.

Як повідомляв "Апостроф", раніше військові потрапили в Києві в ДТП з переворотом.