RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Стало відомо про першу заборону в Росії у зв'язку з трагедією в Керчі

Російським ЗМІ заборонили порівнювати бійню в Керчі зі стріляниною в американській школі "Колумбайн".

Про це повідомляє ресурс "Проект" в Telegram.

Дану заборону донесли до співробітників керівники інформаційних агентств і телеканалів.

"На ранковій летючці 18 жовтня була сказано, що проводити аналогії з "Колумбайном" заборонено. Журналістів попросили "не нагнітати" і "не прив'язуватися до "Колумбайну" в текстах ", - йдеться в повідомленні з відсиланням на слова редакторів росЗМІ.

Однак відомо, що сам злочинець - Владислав Росляков, який влаштував масове вбивство в коледжі - наслідував трагедію в "Колумбайні". Вбивці були одягнений в схожий одяг, а також збігалися місця закладки вибухівки та деталі самогубства.

Але свою заборону ЗМІ пояснили тим, що поширення через порівняння інформації про "Колумбайні" тільки спровокує появу зайвого інтересу до американської трагедії.

Як і заявили, у випусках новин усіх основних каналів "Колумбайн" дійсно не згадувався.

"Про американську трагедію в ці дні сказали всього три рази і не в новинних програмах, а в передачах за участю гостей (один раз в ефірі "Росії 1" у програмі "60 хвилин" і по разу на ТВЦ і "Росії-24" ). На стрічках агентств та сайтах телеканалів "Колумбайн" також майже не фігурує в зв'язці з нападом в Керчі. "Колумбайн" з'являється один раз і тільки на стрічці ТАССа, який цитував главу думського комітету з безпеки Василя Піскарьова", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", в керченському політехнічному коледжі, де сталося масове вбивство, кримські міністри проведуть збори і вирішать долю навчального закладу.