RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Росії жорстоко розігнали акції на підтримку політв'язнів: відео

У неділю, 28 жовтня, в декількох містах Росії пройшли акції "За наших і ваших дітей", на підтримку обвинувачених у справах співтовариств "Мережа" і "Нова велич": затримано десятки осіб.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Акції організовані батьками фігурантів справ, які вимагають припинити кримінальні переслідування відносно своїх дітей. Протести пройшли в Москві, Петербурзі, Нижньому Новгороді, Ростові-на-Дону, Іркутську, Пензі.

Як зазначається, в Москві декілька десятків людей зібралися біля будівлі ФСБ на Луб'янській площі - за призовом родичів обвинувачених у справах співтовариств "Мережа" і "Нова велич". Затримання почалися після того, як люди вирушили ходою центром Москви. Там затримано близько 20 осіб.

У Петербурзі затримано щонайменше 40 учасників акції.

Фігурантів справ "Нової величі" і "Мережі" звинувачують в екстремізмі. Самі молоді активісти заявляють, що справи проти них сфабриковані. Всі вони, крім Анни Павликової і Марії Дубовик, знаходяться в СІЗО, деякі з них стверджують, що до них застосовувалися тортури. Павликовій і Дубовик змінили запобіжний захід на домашній арешт.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", Марія Мотузна, звинувачена в екстремізмі і образі почуттів віруючих через записи на сторінці "ВКонтакте", виїхала з Росії в Україну.