RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

З бідолашним путінським авіаносцем "Адмірал Кузнєцов" сталася нова НП

На судноремонтному заводі в Мурманську в ніч на 30 жовтня сталася надзвичайна подія з авіаносцем Північного флоту РФ "Адмірал Кузнєцов" під час його виходу з плавучого дока.

Про це передає "Мурманський вісник".

Під час виходу корабля плавучий док ПД-50 затонув. При цьому на палубу "Адмірала Кузнєцова" впав баштовий кран. Відомо про чотирьох постраждалих робітників заводу. Повідомляється, що у постраждалих відібрали мобільні.

"Корпус корабля в результаті інциденту на 82-му заводі не постраждав. Корабель в штатному режимі буксирується до свого причалу на 35-му заводі в Мурманську для продовження планових ремонтних робіт", - сказав представник заводу, передає "РИА Новости".

ПД-50 був найбільшим в світі плавдоком. Побудований за замовленням СРСР в 1980 році в Швеції. Довжина доку становить 330 метрів, ширина - 67 метрів, вантажопідйомність - 80 тис. Тонн.

Нагадаємо, авіаносець "Адмірал Кузнєцов" в 2016 брав участь в операції військово-космічних сил Росії на території Сирії. Сирійський "похід" корабля супроводжувався численними курйозами.

Як повідомляв "Апостроф", під час посадки на авіаносець "Адмірал Кузнєцов" в ході сирійської кампанії затонули два винищувачі - Міг-29 та Су-33.