RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Скандальна справа полковника ЗСУ, який збив солдата: опублікований важливий документ і дані про "розслідування"

Постраждалого в результаті ДТП солдата 57 бригади Дмитра Савченка, якого збив полковник ЗСУ Юрій Головашенко, намагались відправити у відпустку заднім числом.

Про це повідомляє видання Insader.

Підтвердження тому, що справу намагалися "зам'яти", отримала журналістка, волонтер і активістка Ольга Решетилова. Вона опублікувала на своїй сторінці в Facebook відповідний рапорт. Він датований 17 жовтня і виданий на 15 днів, а сама аварія сталася 18 жовтня. На документі стоїть підпис навпроти прізвища солдата, а також резолюція самого полковника, машина якого була учасником ДТП.

"Підписів командира розрахунку, а також командирів батареї, дивізіону в рапорті немає. У разі, якщо рапорт справжній, виходить, що солдат подав такий рапорт напрямку командиру бригади, без узгодження зі своїми безпосередніми командирами, що суперечить статуту і загальноприйнятій практиці", - йдеться в повідомленні.

Справу розслідує олешківська поліція, проте вони ще не допитали Головашенко, пояснивши це тим, що не змогли його знайти. Але за словами Ольги, 30 жовтня він брав участь в концерті до річниці 57 бригади в Новій Каховці. Там його представили, як чинного командира бригади, незважаючи на те, що він заявляв про вихід з військової служби.

Нагадаємо, ДТП сталося 18 жовтня за кілька метрів до КПП військової частини в Олешках, де служив Дмитро Савченко. Живе він в іншому населеному пункті.

Як повідомляв "Апостроф", суд відпустив скандального бізнесмена, який влаштував стрілянину по людях в Києві. Користувачів мережі обурила така безкарність, До того ж, це не перша подія за участю бізнесмена.