RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Іловайський котел: з'явилися невідомі раніше фото і відео з місця обстрілу колони ЗСУ

У мережі показали нові фото і відео, де відображені криваві події у Іловайську в серпні 2014 року.

Їх в Facebook опублікував Pavel Netesov.

"Книга по Іловайськ залишилася невиданою. Брехня з приводу "щасливої долі" 92-ї бригади залишилася брехнею ... Ось чому я вирішив викласти частину матеріалів, у вигляді цього відео. Ми потребуємо правди, якою б гіркою вона не була", - написав він.

На відео (обережно, кадри не для людей зі слабкими нервами!) І фото, можна побачити велику кількість кинутої уцілілої і знищеної техніки ЗСУ, а також тіла загиблих солдатів 92-ї бригади.

Нагадаємо, Іловайським котлом називають події в зоні військового конфлікту на Донбасі в районі Іловайська в кінці серпня 2014 року. Після того, як українські війська пішли в наступ на Іловайськ в Донецькій області, Росія відправила на Донбас 8 батальйонно-тактичних груп кадрових російських військових (23-24 серпня). Сили противника перевершували в 17 разів. Українські бійці виявилися в кільці ворога. Путін запропонував нашим воїнам вийти без зброї так званими "зеленими коридорами". Вранці 29 серпня колони українських військовослужбовців почали виходити з Іловайська, і були по-зрадницькому розстріляні російськими військовими. У цих боях загинуло 366 українських вояків, 429 - отримали поранення, 300 - потрапили в полон.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в боях за Іловайськ Донецької області в серпні 2014 року загинули понад 200 російських військовослужбовців.