RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Києві зловили скандального суддю-сепаратиста: фото

У столиці затримали екс-голову Апеляційного суду АРК Валерія Чорнобука, який після анексії Криму закликав колег визнати окупаційну владу.

Про це написала журналіст Євгенія Моторевська в Facebook.

"У Києві щойно затримали екс-голову Апеляційного суду АРК Валерія Чорнобука, який переховувався від слідства. Влітку йому оголосили підозру в державній зраді", - написала журналістка.

За її словами, після затримання Чорнобука повезли до Голосіївського суду.

Як повідомляв "Апостроф", суддя Чорнобук, який в 2011 році займався судову реформу в адміністрації екс-президента Віктора Януковича, після анексії Криму закликав колег визнати окупаційну владу. Тоді в інтерв'ю він розповідав, як планує працювати в Криму.

Чорнобук закликав кримських суддів брати російське громадянство і переходити на службу окупантам: "Я закликаю всіх представників суддівського співтовариства визнати законність положення Федерального конституційного закону N 6-ФКЗ" Про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим ".При цьому він пояснював, що перехід на сторону країни -оккупанта - не порушення закону і не зрада.

Чорнобук розповідав, що кримські судді дуже здібні і швидко навчаться працювати на окупанта. І навіть сам читав лекції, присвячені російським законодавством і роботі в нових умовах.

Не дивлячись на всі ці заяви, Чорнобук був звільнений, а 1 квітня 2014 року потрапив в чорний список самопроголошеної кримської влади. У зв'язку з цим він втік на материкову частину України.