RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Це не смерть, а вбивство: у мережі помітили важливу деталь про Гандзюк

Народний депутат України Мустафа Найєм, побитий в центрі Києва ввечері 30 квітня, попросив поліцію не підміняти поняття і називати смерть активістки Катерини Гандзюк не інакше як вбивство.

Про це він заявив в Facebook.

"Катерина Гандзюк померла не від тромбу і не від лікарської помилки. Клінічна причина її смерті взагалі не має значення. Тому що це не просто смерть в лікарні. Це стало результатом успішної замовного вбивства літром кислоти - Катя не пережила жорстокого нападу, від якого система намагалася відмахнутися ", - написав він.

За його словами, підміна понять вбиває ще більше людей

"Я звертаюся до правоохоронних органів - давайте називати речі своїми іменами, а якщо не можете, треба йти у відставку. Тому що підміна понять вбиває ще більше людей", - упевнений Найєм.

Депутат упевнений, що залишати все, як є зараз, не можна.

"Бувають ситуації, які все обнуляют. Якщо це залишити як є, ми запускаємо в наші голови смертельний вірус тваринного страху. Сам факт того, що у нас таке можливо і ми це приймаємо, означає, що все інше - реформи, проекти, стратегії - це тільки вітрина", - додав він.

Нагадаємо, 4 листопада померла чиновниця Херсонської міськради і активістка Катерина Гандзюк, на яку 31 липня, в Херсоні напали, обливши кислотою.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася перша реакція Порошенка на смерть Гандзюк.