RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У поліції зробили важливу заяву щодо смерті Гандзюк

У Нацполіції Києва підтвердили інформацію про смерть херсонської активістки Катерини Гандзюк, а також повідомили про перекваліфікацію справи.

Відповідну заяву зробив керівник поліції Києва Андрій Крищенко, передає прес-служба відомства.

"Повідомлення про смерть Катерини Гандзюк до чергової частини від лікарів не надходило. Однак для перевірки інформації, що поширюється в соцмережах, в лікарню виїхала слідчо-оперативна група. Факт смерті підтвердився. Поліцейські проводять необхідні слідчі дії", - сказав Крищенко.

У свою чергу, речник Нацполіції Ярослав Тракало повідомив "Українській правді", що на місце виїхала слідчо-оперативна група Головного управління поліції Києва. Наразі співробітники поліції проводять огляд тіла та першочергові слідчі дії.

"Після висновків експертизи щодо причин смерті буде дана правова кваліфікація", - сказав він.

Інформація про смерть Гандзюк в опіковому відділенні Київської міської клінічної лікарні №2 надійшла до поліції Києва у неділю близько 12.00.

Як заявили в поліції, кримінальне провадження, за яким розслідується напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк, було перекваліфіковано на статтю Кримінального кодексу "Закінчене вбивство".

"Поліція перекваліфікувала кримінальне провадження. Тепер воно буде розслідуватися за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 ККУ "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, скоєне на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб", - сказав речник Нацполіції.

У поліції нагадали, що в рамках розслідування кримінального провадження за фактом замаху на вбивство Гандзюк за статтею 15 (Замах на вчинення злочину), а також пунктом 4 частини 2 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України затримано групу осіб, які обґрунтовано підозрюються у скоєнні цього злочину.

"Розслідування щодо них практично завершене і найближчим часом матеріали будуть направлені до суду", - йдеться в повідомленні.

У поліції також зазначили, що розслідування щодо встановлення замовників, за ініціативи Генеральної прокуратури, проводить Служба безпеки України, а поліція "надає необхідну допомогу в рамках повного розкриття злочину".

Як повідомляв "Апостроф", Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган висловив жаль з приводу смерті активістки Катерини Гандзюк і закликав притягнути до відповідальності винних.