RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

​Мандат на війну: в мережі озвучили тривожну тенденцію по Донбасу

Під час проведеного в Мінську засідання гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі представники РФ заявили, що визнають псевдовибори, заплановані бойовиками в ЛНР і ДНР.

Про це в повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко у Facebook.

Вона зазначила, що питання так званих виборів піднімався на засіданнях всіх підгруп.

"РФ сьогодні офіційно заявила, що визнають результати організованих ними ж "виборів" московського маріонеткового режиму", - написала Геращенко.

За її словами, в заяві у відповідь Україна відзначила, що РФ "видала цією заявою мандат на війну, яку вона давно оголосила Україні".

Українська сторона вважає, що такі дії Росії ведуть до зриву політико-дипломатичних переговорів в Мінську і дестабілізації ситуації на фронті.

"Це повтор сценарію 2014 року, коли псевдовибори, організовані Кремлем, привели до зриву мінських переговорів, невиконання мінських угод і серйозної дестабілізації на Донбасі, тисячам жертв серед військових і цивільних", - написала представник України в Мінську.

Вона також підкреслила, що псевдовибори вже засудили ЄС, США, країни G7, більшість країн, що входять в Радбез ООН.

Як повідомляв "Апостроф", в Кремлі заявили, що для них має вкрай важливе значення, хто стане за кермо так званих ДНР і ЛНР після "виборів" на окупованому Донбасі.