RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Навіщо Кремлю "вибори" ватажків ДНР-ЛНР: в Україні дали тривожний прогноз

Користуючись тим, що Україна зараз не до "виборів" в ДЛНР, Москва, порушуючи Мінські домовленості, поставить потрібних людей, які будуть відігравати певну політичну роль в процесі нормалізації відносин.

Про це повідомив в інтерв'ю "Апостроф" військовий експерт Іван Апаршин.

"Я думаю, що Україна повинна ввести нові санкції. Не знаю, наскільки це ефективно. Але не думаю, що це буде зроблено. Україна зараз зайнята іншими питаннями. У нас там біля Верховної Ради вирішується зовсім інше питання. Що повинна робити Україна? Робити Збройні сили більш боєздатними, робити їх такими, щоб вони в будь-який момент могли захистити територію України і свій народ, економіку розвивати, по дипломатичних каналах рішуче звертатися до країн за допомогою, більш рішуча дипломатія повинна бути, і відновлювати свою ст рану. Сильна країна може чітко захищати свої інтереси в будь-якому місці. Наша країна слабка, ми зараз не можемо захищати свої інтереси", - переконаний експерт.

Експерт підкреслив, що так звані вибори на Донбасі - це вже порушення Мінських домовленостей.

"Повторюся, сьогодні я не чую чіткої позиції з боку керівництва країни. Цілком очевидно, що проведення цих "виборів" 11 листопада - це порушення Мінських домовленостей. Тому що в цьому документі сказано, що до проведення "виборів" має відбутися припинення вогню. Він припинений? Ні. Далі - відведення всіх калібрів більше 120 мм на певну територію. Вони відведені? Ні. Далі - обмін полоненими. Він виконаний? Він теж не виконаний. Тому ми зараз говоримо, що це "вибори", які чітко, абсолютно чітко порушують послідовність виконання Мінських домовленостей. Хоча я особисто і абсолютна більшість експертів говорили про те, що Мінські домовленості ніколи не будуть виконані. Тому що туди закладено таку послідовність їх виконання, яка просто не може бути виконана в інтересах України. Може бути виконана тільки в інтересах Росії" , - уточнив Апаршин.

За його словами, явка на виборах буде схожою з явкою під час "референдуму" в Криму.

""Вибори" пройдуть. Будуть "обрані" ці люди. Я думаю, що явку покажуть 95%, як в Криму. Після цього буде свято. І ці офіційні, на думку Кремля, люди, абсолютно лояльні до Москви, абсолютно керовані з Кремля, будуть намагатися грати якусь велику політичну роль в процесі нормалізації відносин", - підкреслив експерт.

Більш детально про "виборах" на Донбасі і про обіцянки Кремля читайте в матеріалі "Апострофа": З Росією не працюють ніякі формати - військовий експерт.