RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Журналіст поділився показовою історією про "рекеті" бойовиків ДНР: відео з жертвою

З'явилося відеозвернення жителя окупованого Донецька, якого терористи катували і знущалися над ним вимагаючи "ділиться" прибутком від "бізнесу".

Про це повідомив в Twitter журналіст Денис Казанський, публікуючи відповідне відео.

"Бідолаху обнальщіка в Донецьку бойовики довели до того, що він, перебуваючи в ОРДЛО, записав і виклав в мережу свою розповідь про переслідування, знущання і тортури так званої" поліції ДНР ". Наслідки такого кроку можуть бути самими трагічними, але, судячи з усього , людини вже зовсім довели до відчаю і йому все одно ", - йдеться в повідомленні.

Після 2014 року подібний бізнес в ОРДЛО став процвітати. Жителі ОРДЛО продовжують отримувати на карти українські пенсії і соцвиплати в гривнях, але зняти їх не можуть - для цього потрібно виїжджати в Україну. Кожен виїзд - це втрата часу, нервів і грошей, тому легше звернутися до обнальщіку. Одного разу прибутком від бізнесу почали цікавитися "влади" і віднімати потихеньку накопичене добро у "комерсантів".

В один прекрасний день прийшли і за Олександром Болюх. Відправили на підвал, вкрали колекцію монет. Поки він знаходився в неволі, "слідчі поліції ДНР" зняли з його карток гроші - більше мільйона рублів.

"Наді мною знущалися, катували, робили все, щоб я був поступливішими на віддачу грошей. Мене годували з землі, як тварина, катували, не даючи спати, обливали водою і били, коли я на колінах повзав, благаючи пощадити" - розповідає Олександр Болюх на відео.

"Давно пишу - все, хто може, їдьте з ОРДЛО. Кожна людина там потенційний заручник. До кожного в будь-який момент можуть прийти люди зі зброєю. Населення позбавлене всіх прав. Ну а тим, у кого ще залишилися ілюзії з приводу" русского мира " і братів-визволителів, моя порада - подивіться відео, послухайте розповідь людини. Ось що отримали жителі Донбасу в нагороду за свої походи на "референдум" ", - пише Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі вказали на мізерні зарплати, які люди отримують на території окупованих Росією районах Донецької і Луганської областей.