RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

НАБУ потрапило в скандал зі стеженням за синагогою в Києві

Стало відомо, що співробітники НАБУ замішані в стеженні за синагогою в Києві.

Про це повідомляють в групі "Головний Рабин в Україні" в Facebook.

"Сьогодні в пресі було опубліковано повідомлення прес-служби НАБУ про те, що стеження щодо єврейської громади, дійсно здійснювалося, однак, - іншим правоохоронним органом. Як я вже повідомляв, питання притягнення до відповідальності винних осіб знаходиться у виключній компетенції держави", - йдеться в повідомленні.

Щоб встановити особи, які причетні до стеження, провели перевірку фото / відео даних. Ними виявилися:

Корбан Ярослав Ігорович - згідно з декларацією Назка, є співробітником НАБУ і отримав дохід від організації в розмірі 336 115 гривень за 2017 рік.

Данчішіна Ірина Миколаївна - згідно з декларацією Назка, є співробітником НАБУ і отримала дохід від організації в розмірі 336 115 гривень за 2017 рік.

"Експертизою було встановлено IP адреси, з яких були здійснені атаки на системи безпеки, а також здійснювалися тимчасові відключення відеоспостереження", - йдеться в повідомленні.

Ситуацію прокоментував волонтер і блогер Serg Marco на своїй сторінці в Facebook.

"Тепер у нас є свої Чепіга і Мишкін від НАБУ, які ходили в синагогу щоб подивитися на красиві шпилі. Фахівці з зарплатою під 30 000 грн в місяць", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", З будівлі дитячої лікарні "Охматдит" до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прокладали кабель для прослуховування, який виявило Управління держохорони. Прослушку планувалося встановити для того, щоб примусити співробітників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури бути статистами іноді ганебних підозр, які підписують неписьменні прокурори.