RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Резонансне вбивство журналіста під Черкасами: мережу розгнівало рішення суду по організатору

Суд відпустив організаторів вбивства журналіста Василя Сергієнко, у якого був конфлікт з народним депутатом Геннадієм Бобовим (екс- "регіонал", який голосував за "диктаторські закони").

Про це повідомляє журналіст Родіон Шовкошитний на своїй сторінці в Facebook.

У п'ятницю, 16 листопада, Сосновський районний суд міста Черкаси відпустив організатора вбивства, керівника охорони депутата Бобова - Мельника і його спільника. Шовкошитний написав імена суддів, які прийняли таке рішення - Сергій Пироженко, Вікторія Романенко, Олена Марцішевська.

Також Родіон нагадав, що активіста Майдану і журналіста Сергієнко викрали з подвір'я його будинку. Його вивезли на базу відпочинку, яка належить нардепу Бобову, а він в свою чергу озброював АК тітушек 20 лютого під час Євромайдана. Після цього Сергієнко вивезли в ліс, де і закопали.

"Судмедекспертиза виявила майже 20 колото-різаних ран на тілі журналіста і переломи кісток. Також були травми голови і сліди удушення. До сих пір точно не відомо, в який саме момент Сергієнко помер", - написав Шовкошитний.

За його словами, слідчі вийшли на всіх учасників вбивства. Організував його керівник охорони депутата Бобова - Мельник. У бази відпочинку депутата знайшли кров Сергієнко, а на самій базі кілька АК, якими озброювали тітушек на Майдані.

"Всіх виконавців було встановлено і разом з організатором затримано. В процесі стало відомо, що група виконувала і інші силові акції з тими, хто конфліктував з депутатом ВР Бобовим", - заявив журналіст.

Також Шовкошитний уточнив, що замовника вбивства не знайшли і передали справу до суду без нього.

"За давньою українською традицією, вбивства у нас відбуваються без замовника, просто - оп і фсе, когось убили. Хтось організував, а хтось пішов і убив. Навіть якщо особисто до цього знайомими не були. Тому справу передали до суду без замовника, тільки з виконавцями і організатором", - написав він.

Нагадаємо, член самооборони Майдану, журналіст Василь Сергієнко був викрадений зі свого будинку в Корсуні-Шевченківському увечері 4 квітня 2014 року. За кілька днів побратими Василя знайшли його понівечене тіло зі слідами звірячих побоїв закопаним в лісі біля села Виграїв.

Як повідомляв "Апостроф", у Туреччині офіційно визнали, що журналіста Джамаля Хашоггі задушили в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, а потім його тіло розчленували.