RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Готують провокації: бойовики масово стягують військову техніку на Донбас

Українська сторона СЦКК повідомляє про стягнення великої кількості військової техніки на Донбас.

Про це йдеться на сторінці ООС в Facebook.

"За даними звіту СММ ОБСЄ, який опублікований 17.11.2018, 16 листопада команда СММ ОБСЄ зафіксувала чотири одиниці РСЗВ (БМ-21 "Град") поблизу Новоамвросіївського.

Також, за даними повітряного спостереження СММ, станом на 14 листопада, було виявлено 29 танків (невстановленого типу) біля Круглика і 18 одиниць причіпної артилерії поблизу Мирного", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що Місія відзначила наявність озброєння, яке вона не змогла верифікувати як відведене, оскільки умови його зберігання не відповідають критеріям, передбаченим у повідомленні щодо ефективного моніторингу і верифікації відведення важкого озброєння від 16 жовтня 2015 року, яке СММ адресувала підписантам Комплексу заходів. У непідконтрольних урядові районах Донецької області команда СММ відвідала два таких місця і зафіксувала 8 причіпних гаубиць (шість 2А65 "Мста-Б", 152 мм, і дві Д-30 "Жаба", 122 мм).

Українська сторона СЦКК розцінює зосередження значної кількості бойової техніки терористичних формувань РФ за межами виділених місць зберігання, як чергову спробу спровокувати активну протидію з боку підрозділів Об'єднаних сил та, як ознаку явної зацікавленості керівництва Російської Федерації у загостренні ситуації на лінії зіткнення.

Як повідомляв "Апостроф", 16 листопада бойовики вели обстріл відразу за трьома напрямками на Донбасі - в районі Луганського, Мар'їнки і Широкино.