RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Конфлікт в Азовському морі: російські прикордонники протаранили український військовий корабель

Прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, протаранивши один з них.

Про це повідомляється на сторінці ВМС ЗСУ в Facebook.

Зазначається, що 25 листопада кораблі Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів і рейдового буксира здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря.

"Про намір здійснювати перехід заздалегідь було поінформовано відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства. Проте, всупереч Конвенції ООН з морського права та Договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки, прикордонні кораблі РФ - прикордонні катери типу “Соболь”, пскр “Дон”, катери типу “Мангуст”, мпк “Суздалец” здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України", - сказано в повідомленні.

Як пояснили в ВМС, прикордонний корабель "Дон" здійснив таран українського рейдового буксира, в результаті якого були пошкоджені головний двигун корабля, обшивка і леєрне огородження, втрачений рятувальний пліт.

"Диспетчерська служба окупантів відмовляється забезпечити право свободи судноплавства, гарантоване міжнародними угодами. Отже, РФ в черговий раз продемонструвала свою агресивну сутність та повне нехтування нормами міжнародного права. Кораблі ВМС ЗС України продовжують виконання завдань із дотриманням усіх норм міжнародного права. Всі незаконні дії фіксуються екіпажами кораблів і Командуванням Військово-Морських Сил ЗС України та будуть передані компетентним міжнародним органам", - підкреслили в ВМС України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше силовики Путіна захопили українських рибалок в Азовському морі.