RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Волонтери злили фото і інформацію про учасників атаки на українські кораблі в Азовському морі

В мережі оприлюднили фотографії та дані про російських військовослужбовців, які брали участь в атаці не кораблі ВМС України в Азовському морі.

Про це повідомляють волонтери на сайті "Миротворець".

Наказ про початок атаки віддав капітан 3 рангу, командир прикордонно-сторожового корабля ФСБ РФ "Смарагд" Андрій Шипіцин.

Також в операції по захопленню українських кораблів брав участь і командир плавзасоби ФСБ "Дон" Олексій Шатохін.

Крім них, одним з членів екіпажу корабля "Смарагд" виявився зрадник з числа колишніх військовослужбовців ВМС України Дмитро Трібушін з Джанкоя. За даними "Миротворця", чоловік народився в 1991 році, а в 2013 році закінчив севастопольську Академію ВМС ім. Нахімова, після чого служив в бухті Балаклава на прикордонному катері. Післе анексії Криму в 2014 році чоловік виїхав до Одеси, проте незабаром повернувся на півострів і дав присягу російським окупантам.

Як повідомляв "Апостроф", ввечері в неділю, 25 листопада, проти корабля Військово-морських сил ЗС України під час виходу з Керченської протоки росіяни застосували зброю. А голова Служби безпеки України Василь Грицак підтвердив інформацію про перебування співробітників військової контррозвідки СБУ на борту кораблів ВМС України, які, всупереч міжнародному законодавству, були атаковані і захоплені російською стороною в Керченській протоці 25 листопада 2018 року.