RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

На Донбасі впіймали банду залізничних злодіїв: опубліковано фото

На Донбасі орудувала банда грабіжників, що крали залізничні палі, яких правоохоронці затримали, влаштувавши засідку.

Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

"Затримували угруповання о третій годині ночі на залізничному перегоні між селами Дмитрівка і Донське. Кілька годин сищики провели в темряві на морозі в очікуванні викрадачів. Операція стала фіналом чотиритижневої оперативної роботи", - повідомляють правоохоронці.

А все почалося з того, що восени в Волноваському районі було скоєно кілька крадіжок залізничної колії для вантажних поїздів. Причетними до злочинів виявилися близько десятка зловмисників.

З'ясувалося, що ватажок групи найняв місцевих жителів, які за допомогою автогену вирізали ночами залізничне полотно. Викрадачі діяли за заздалегідь розробленим планом, в якому кожен виконував свою роль.

"З метою конспірації зловмисники виставляли в різних місцях дозорних. Особливо ретельно стежили за автодорогою, що веде до залізниці. У разі появи машин передавали сигнал по ланцюгу і "м'ясники" зникали до того, як їх викриють", - розкрили деталі в відомстві.

Їх план виявився успішним: підозрювані кілька разів демонтували рейки і здавали в пункт прийому металобрухту, а на виручені кошти придбали КАМАЗ з маніпулятором, щоб красти вже в більших масштабах.

Саме під час першого великого викрадення діяльність злочинної групи було припинено. Тільки за одну ніч члени угруповання вирізали металу майже на 150 тисяч гривень. Але вивезти не встигли - оперативники карного розшуку затримали їх на гарячому на руках.

Злочинцями виявилися жителі сіл Дмитрівка та Донське в віці 30-36 років, раніше не судимі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше банда в балаклавах і з битами влаштувала кривавий погром в центрі Чернігова.