RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Грузії затримали групу українців: серед них був учасник війни на Донбасі

Поліція Грузії в рамках спеціальної операції затримала п'ятьох громадян України.

Про це повідомляє "Громадське".

Операція правоохоронцями проводилася в столиці Грузії - Тбілісі. Відзначають, що 27 листопада чоловіки приїхали в готель "Альянс". Пізніше до них приєдналися ще двоє людей. Серед них також був колишній грузинський військовий Лука Чхетія, який брав участь в бойових діях на Донбасі.

"Персонал готелю повідомив, що правоохоронці знали, в який саме кімнаті були українці, адже інші номери вони не перевіряли. Під час обшуків поліція виявила 5 паспортів громадян України. Кого саме затримали - грузинські медіа не повідомили", - йдеться в повідомленні.

За непідтвердженими даними, без офіційних коментарів поліції, затриманий Лука Чхетія, який збирався взяти участь в акції протесту опозиції.

За даними ресурсу "Грузія Online", пізніше в Міністерстві внутрішніх справ Грузії підтвердили затримання сімох українських громадян в Тбілісі.

"Розслідування у справі затриманих ведеться по 3-й і 6-й частинах статті 236 КК Грузії, де йдеться про протиправне придбання і зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв групою осіб", - йдеться в повідомленні.

Як пише інформаційне агентство "Інтерфакс", троє із затриманих є військовослужбовцями, які воюють на Україні. Відзначають, що це Ігор Орленко, Юрій Деркач і Роланд Мелія.

Як повідомляв "Апостроф", 30 листопада в Києві співробітники Служби безпеки України затримали у справі про вбивство Катерини Гандзюк херсонця, учасника АТО Андрія Наливайко.