RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Потерпілий розповів про свавілля поліції в Миколаєві: фото і відео

Вночі в п'ятницю, 7 грудня, в Інгульському районі Миколаєва спецназ патрульної поліції побив двох молодих людей, які справляли малу нужду біля дерева.

Про це повідомляє "Iнше ТВ", посилаючись на слова Віктора Воропая, який є батьком одного з потерпілих.

За його словами, близько о пів на другу ночі троє 20-річних хлопців вийшли з супермаркету в районі проспекту Миру та вул. Театральній і прямували в бік площі Перемоги. Хлопці йшли з дня народження приятеля, тому були трохи напідпитку, але, за словами Віктора Воропая, особливо не зловживали.

Він розповів, що хлопці вирішили справити малу нужду біля дерева, і біля них зупинився мікроавтобус "Volkswagen Crafter" без розпізнавальних знаків з якого вийшли 5-6 чоловік у чорній формі.

"Природно, перша реакція хлопців - бігти. Вони чують - стій, стріляти буду, з перекручуванням затвора автомата. Мій син зупинився і зупинився його друг, третій товариш продовжував бігти. Мого сина затримали, і коли привели третього товариша, той уже був з побоями , його посадили в мікроавтобус, і один з тих, хто привів цього хлопця, підходячи до мого сина, запитує - хто з вас ще біг? Син каже - я втік, поліцейський тут же завдає йому удар в груди, потім в голову, розбиваючи лоб спецзасобами - у нього були надіті рукавички з пластмасов ими накладками - і завдає удар у пах", - заявив Воропай.

"Син падає на сніг, при цьому його намагаються підняти, тягнуть, рвуть одяг. Коли побачили, що кров тече по обличчю, змусили вмиватися брудним снігом, наводячи автомат. Закінчилося тим, що прямо в автобусі виписали постанову з попередженням і відпустили", - додав батько потерпілого.

Потім молоді люди пішли назад в супермаркет, щоб купити води і умити обличчя від брудного снігу, там Володимиру Воропаєву стало погано - він почав втрачати свідомість. Викликали швидку допомогу і на ній поїхали в ЛШМД, де зробили знімки, УЗД і винесли висновок про пошкодження пахової області.

У той же день Володимир Воропай написав заяву в другій відділ Миколаївського теруправління ДБР, яке розслідує злочини, скоєні співробітниками правоохоронних органів, а також зафіксував побої в Миколаївській СМЕ.

"Ми будемо домагатися покарання. Хлопці не грубили і не ображали поліцію. В даний момент ми звернулися до адвоката і будемо вимагати відшкодування морального і матеріального збитку", - заявив Воропай-старший.

Зазначається, що з постанові про правопорушення, яке було складено на місці затримання, слід, що Володимир Воропай знаходився в громадському місці в п'яному вигляді, про що свідчив запах алкоголю і несвязная мова - цим він "ображав людську гідність і громадську мораль".

Згідно з документом Воропая-молодшого притягнули до адміністративної відповідальності і наклали на нього адміністративне стягнення у вигляді попередження.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під Рівним побили кількох полицейских.