RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Доба на Донбасі: бойовики вбили українського бійця і понесли великі втрати

Протягом доби терористи на Донбасі 13 разів обстрілювали українські позиції, в тому числі і з забороненої зброї, унаслідок чого було вбито одного бійця ЗСУ, іще двох - поранено.

Про це повідомляє прес-служба ООС.

Досить інтенсивно ворог застосовував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. Найбільшу вогневу активність збройні формування Російської Федерації проявили на Донецькому напрямку.

На Луганському напрямку, біля Кримського, противник вів прицільний вогонь по українських позиціях зі станкових гранатометів та кулеметів великого калібру. На Горлівському напрямку минула доба відзначалася спробами російсько-окупаційних військ відновити бойові дії у районі населеного пункту Зайцеве. Спочатку опорні пункти ЗСУ тут обстрілювали з БМП, а потім - окупанти відкрили прицільний вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У ході бойових дій, один український боєць отримав поранення.

На Донецькому напрямку, як повідомляє прес-служба ООС, бойові дії тривали на підступах до п’яти населених пунктів у смузі нашої оборони від Авдіївки до Тарамчука. Ворожий обстріл з озброєння БМП зафіксовано неподалік Пісків, а в усіх інших випадках вогонь вівся зі стрілецької зброї, гранатометів та кулеметів великого калібру.

"Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Російські окупанти обстрілювали наші позиції на підступах до населених пунктів Чермалик, Богданівка, Гнутове та Водяне. Важке озброєння не застосовувалося, проте відзначено інтенсивний вогонь з великокаліберних кулеметів і гранатометів різних типів. Також, на Приазов'ї, зафіксовано активність ворожого снайпера. У ході бойових дій, смертельне поранення отримав один український військовослужбовець", - йдеться у повідомленні.

За уточненими даними розвідки, 7 грудня, двох російських окупантів було знищено, ще два загарбники - отримали поранення.

Як повідомляв "Апостроф", у п'ятницю, 7 грудня, в зоні проведення ООС на Донбасі загинув військовослужбовець закарпатської 128-ї бригади, молодший сержант Олександр Коломієць.