RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

​Бойовики ДНР назвали дату наступу ЗСУ: опубліковано карту

Так званий заступник командувача оперативного командування терористичної організації ДНР Едуард Басурін заявив заявив про настання ВСУ на окуповані території Донбасу і озвучив точну дату.

Про це він розповів сьогодні під час екстреного заяви, передають сепаратистські ЗМІ.

"Наша розвідка здобуті незаперечні докази підготовки ЗСУ до наступу на Маріупольському напрямку. Отримана з достовірних джерел інформація повністю розкриває задум українських силовиків. Мета планованого настання - захопити територію Новоазовського і Тельманівського районів і встановити контроль над ділянкою кордону між Донецькою Народною Республікою і Російською Федерацією в районі населених пунктів Коньково і ХОЛОДНА", - сказав Барурін.

За його словами, бійці ЗСУ, загальною чисельністю понад 12 тисяч осіб, зосереджені уздовж лінії зіткнення в районі населених пунктів НОВОТРОЇЦЬКЕ, Широкино, РІВНОПІЛЛЯ.

"Тут сконцентровано понад 50-ти танків, 40-ка реактивних систем залпового вогню, 180-ти знарядь і мінометів. Перший ешелон складають 128-я гірничо-штурмова і 79-я десантно-штурмова бригади. У другому ешелоні - 56-а мотопіхотна бригада і 36-а бригада морської піхоти. Основу угрупування артилерії становить два реактивних дивізіону 27-ї артилерійської бригади і реактивний дивізіон 15-го артилерійського полку. Крім цього, в район населеного пункту ВОЛОДАРСЬКЕ терміновим порядком перекинуто 12 одиниць РСЗО "Смерч" 40-й артилерійської бригади. В резерв виведена тактична група "Маріуполь" в складі 73-го морського центру спеціального призначення (близько 500 чоловік) і двох гаубичних самохідних дивізіонів 1-й і 406-й артилерійських бригад", - також повідомив ватажок терористів.

Басурін також заявив, що функції загороджувального загону покладено на бійців полку "Азов".

"За задумом українського командування вранці 14 грудня після артилерійської підготовки передові підрозділи 128 і 79 бригад повинні перейти в наступ з рубежу населений пункт ГРАНІТНЕ -. Широкино в напрямку населеного пункту Клінкін із завданням під кінець 15 грудня вийти до державного кордону ДНР в районі населених пунктів Коньково і ХОЛОДНА. Для розвитку успіху настання і прикриття наступаючих підрозділів 79-ї бригади планується введення в бій другого ешелону - 56-ї мотопіхотної бригади з рубежу ПРИМОРСЬКЕ - ШЕВЧЕНКО в на равлении населеного пункту Клінкіне", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", 9 грудня українські військовослужбовці на Донбасі ліквідували двох бойовиків і ще чотирьох - поранили.