RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні зловили одного з організаторів "русской весны" на Донбасі: фото і відео

Контррозвідники СБУ затримали одного з організаторів і активних учасників масових заворушень в Луганську навесні 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Співробітники спецслужби встановили, що житель Луганська приєднався до проросійських рухів "Антимайдан" і "Армія Південного Сходу" фактично з моменту їх створення і 6 квітня 2014 брав активну участь в штурмі, захопленні і утриманні адміністративної будівлі УСБУ в Луганській області.

За інформацією СБУ, в подальшому затриманий брав участь в бойових діях проти українських військових у складі незаконних збройних формувань, зокрема "козацьких" загонах і в банді "Бетмен", куди потрапив завдяки своїм зв'язкам з ФСБ РФ. У квітня 2015 через конфлікт з ватажками бандформувань, зловмисник залишив бойовиків і тривалий час проживав у тимчасово окупованому Луганську, перебиваючись випадковими заробітками.

"Більше чотирьох років він перебував в розшуку за звинуваченням в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 262, ч.1 ст. 341 Кримінального кодексу України. Оперативники спецслужби затримали колишнього бойовика на підконтрольній українській владі території Донбасу", - сказано в повідомленні.

Чоловікові оголошено про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, тобто скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Триває досудове слідство.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ викрила громадську організацію, яку фінансували російські спецслужби.