RU  UA  EN

Пʼятниця, 6 вересня
  • НБУ:USD 40.70
  • НБУ:EUR 44.95
НБУ:USD  40.70
Суспільство

Новини

6 вересня

Всі новини

Загинув один з видатних українців: журналіст розповів про вбитого на Донбасі бійця

У суботу, 15 грудня, на Донбасі був убитий снайпером бойовиків український боєць: ним виявився Денис Лошкарьов, активіст Майдану, доброволець і волонтер.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

"Сьогодні в великий день набуття єдиної незалежної Української православної церкви, в бою на Донбасі загинув смертю хоробрих один з видатних українців нашого часу - херсонець Денис Лошкарьов. Колишній директор юридичної фірми, активний учасник Революції Гідності, який виїжджав постійно в Київ, в Маріїнському парку 18 лютого 2014-го він з товаришами стояв в першому ряду, захищав Майдан, потім був одним з лідерів Самооборони Херсона, яка дала відсіч проросійському руху в області, потім війна - понад чотири роки на фронті, і ось сьогодні... він загинув в бою як снайпер батальйону НГУ "Донбас", - пише Бутусов.

За його словами. Лошкарьов пішов на фронт в 2014-му році в складі батальйону "Донбас".

"Щоб виходити на фронт і бити ворога після відводу Нацгвардії з передової, Денис як відмінний стрілок доклав зусиль для організації боєздатного підрозділу, і отримував бойові завдання у складі Сил спеціальних операцій АТО і ООС. Робота була організована масштабно - фото, відео звіти точних пострілів, сучасне озброєння, нічна, денна оптика, Денис за допомогою волонтерів, своїх особистих коштів і допомоги держави оснастив снайперів "Донбасу" всім необхідним. Він став справжнім військовим професіоналом", - розповідає журналіст.

Бутусов відзначає, що боєць не шукав слави чи популярності, займався крім бойової діяльності допомогою своїм товаришам.

"Його турбувала війна, старий бойовий товариш з 14-го року, який захворів на онкологію і треба було зібрати кошти, він переживав, що Росія може атакувати, і треба їх бити прямо зараз. А особистої слави і популярності він не шукав, говорити про херсонську політиці не хотів... Велика, могутня тілом і духом людина, мотивована і цілеспрямована. Спи спокійно, Герой і Громадянин, ти віддав своє життя за вільну Україну...", - закінчує розповідь про Лошкарьова журналіст.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", за п'ятницю, 14 грудня, українські військовослужбовці ліквідували двох бойовиків на Донбасі.