RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Брав участь в АТО: опубліковано фото пілота Су-27, який розбився під Житомиром

Пілот військового літака Су-27, що розбився під Житомиром, Олександр Фоменко був досвідченим льотчиком, в 2014 році брав участь в АТО.

Про це повідомляє прес-служба Командування Повітряних сил ЗСУ.

Майор Фоменко Олександр Васильович був начальником повітряно-вогневої і тактичної підготовки бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" Повітряних сил Збройних сил України.

Пілот народився в 1975 році в Сумській області, був одружений і мав дочку.

"Військовий льотчик 1-го класу. Освоїв такі типи літаків: Л-39, МіГ-29, Су-27. Загальний наліт - 482 ч. У 2018 - 45 ч. Підготовлений до ведення бойових дій в повному обсязі Курсу бойової підготовки, в якості інструктора в простих і складних метеорологічних умовах вдень. Брав участь в АТО в 2014 році ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань відкрито кримінальне провадження щодо обставин аварії Су-27.

Як повідомляє прес-служба ДБР, провадження відкрито за статтею 416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів або підготовки до них).

Відзначається, що процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Центрального регіону України.

"Зараз на місці аварії працює спільна слідча група центрального апарату Державного бюро розслідувань і територіального управління, розташованого в місті Хмельницькому, група військових прокурорів апарату військової прокуратури Центрального регіону України і прокурорів Житомирського гарнізону", - повідомили в ДБР.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 15 грудня в Житомирській області при заходженні на посадку розбився літак Су-27, льотчик загинув.