RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Суд окупантів виніс жорстокий вирок фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір": деталі

Російський Північно-Кавказький окружний військовий суд 24 грудня виніс вирок фігурантам першої "справи Хізб ут-Тахрір".

Про це в Facebook повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

Так, Енвера Мамутова засудили до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, Руслана Абільтарова, Ремзі Меметова і Зеврі Абсеітова - до 9 років колонії суворого режиму.

Захист підозрюваних повідомила, що має намір оскаржити рішення суду.

Як уточнив журналіст Антон Наумлюк, Мамутов отримав 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з обмеженням свободи на термін 1 рік і 6 місяців. Меметов, Абільтаров, Абсеітов - 9 років позбавлення волі з обмеженням свободи строком на 1 рік.

21 грудня фігуранти справи виступили в суді з останнім словом. Жоден з них своєї провини не визнав. Всі вказували на "політично-вмотивований характер" кримінальної справи.

Нагадаємо, 12 травня 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків в будинках мусульман, кримських татар, а також в місцевому кафе. В результаті були затримані і звинувачені в тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеітов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Їх підозрюють в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", визнаної в Росії терористичною.

Як повідомляв "Апостроф", 22 грудня, Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію про ситуацію з правами людини в окупованому Криму.