RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні розкрили мережу шпигунів і бойовиків Кремля: відео

В Україні розсекретили агентурну мережу бойових груп Головного управління Генштабу збройних сил Росії (ГРУ)

Про це повідомляє видання "Обозреватель".

Російські найманці, які займалися підготовкою терактів і шпигунством, діяли в 11 областях України. Метою зловмисників була розвідка проти армії України.

"Розвідувально-підривні завдання плануються не тільки в Росії, але і на території Криму і окупованого Донбасу. Діяльність агентів інформаторскіх мереж розкрита в Києві і у всіх південно-східних областях", - заявили представники СБУ.

Так, агентурні мережі були виявлені, в тому числі, в Миколаївській, Харківській та Одеській областях.

Крім цього, в грудні в Полтавській області розкрили завербованого агресором агента, який збирав інформацію про місцезнаходження українських військових на кордоні в Чернігівській області.

Всього в 2018 році зловили 46 осіб, завербованих російської військовою розвідкою. Вони стали фігурантами 165 розслідувань у справах про держзраді. Зловмисники збирали секретну інформацію, готували умисні вбивства і теракти. При цьому двоє з них були співробітниками силових структур України.

Як повідомляв "Апостроф", Служба безпеки інформації Чехії запобігла діяльність десятків російських і китайських шпигунів, а також розкрила мережу однієї з російських спецслужб.