RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Чотири роки потому: з'явилися свіжі фото руїн Донецького аеропорту

Журналіст і фотограф Сергій Лойко опублікував фотографії руїн Донецького аеропорту, де в 2014-2015 роках відбувалися запеклі бої.

Фото розміщені на Facebook сторінці журналіста.

На одному з фото можна побачити залишки диспетчерської вежі аеропорту. На іншому - зруйнований новий термінал.

Нагадаємо, бої за Донецький аеропорт тривали з травня 2014 до 21 січня 2015 року та стали одними з найбільш запеклих у війні на Донбасі.

Бойовики, починаючи з вересня, здійснювали систематичні спроби захоплення аеропорту. Внаслідок боїв руйнувалася інфраструктура - в грудні 2014 року значних руйнувань зазнав старий термінал, 13 січня 2015 остаточно впала диспетчерська вежа, яку утримували українські бійці. У новому терміналі бої йшли за різні його поверхи - на фінальних етапах битви українські військові утримували перший поверх, а підвал і верхні поверхи контролювалися супротивником.

20 січня 2015 проросійські сили підірвали новий термінал: бетонні перекриття та стеля в багатьох секціях обвалилася, поховавши під собою українських захисників. 21 січня 2015 вцілілі захисники вийшли з терміналу, проте багато поранених і контужених українських бійців потрапило в полон. Оборона терміналів аеропорту тривала 242 дні.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі оприлюднили раніше невідомі фото зруйнованого в ході бойових дій Донецького аеропорту.