RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

На Драгобраті туристи зірвалися з підйомника: фото з місця НП

На популярному гірськолижному курорті Драгобрат (Карпати) через несправність підйомника сталося небезпечна НП за участю туристів.

Про цей інцидент на своїй сторінці в Facebook розповіла туристка Ганна Самородова.

"Я вдруге народилася. День був прекрасний, каталочка супер, і тут ми поїхали "в ялинки". Сідаємо на крісельний підйомник "Вершина", опускаємо ту залізяку, на яку ставлять лижі і борд, проїжджаємо метрів 15-20, і тут ця залізяка виривається з кріплень і летить вниз. Разом з нами. Точніше, ми падаємо з підйомника разом з нею. За секунду до цього Міша каже "щось внизу", я подумала, що зачепила сніг лижею, але шкарпетки були підняті, це неможливо. Словом, звалилися ми разом з цією залізякою вниз. Люди поруч в шоці, ми не менше", - написала вона, опубликувавши фото зламаного підйомника.

За її словами, після падіння ніхто не зупинив підйомник. Крім того, співробітники кричали їй і її супутнику, щоб вони відповзли в сторону і не заважали їхати іншим людям. Кілька хвилин молоді люди намагалися вибратися з пастки самі, ухиляючись від крісел з іншими лижниками, які безперервно рухалися.

"Що найцікавіше, нам сказали: "Можливо, ви сильно на нього натиснули". Це ж підйомник! А на ту підставку ставити борд і лижі?! Що означає сильно натиснули? Ще були версії, що я зачепила лижею землю і ми впали, а найпрекрасніша, - що це ми його спеціально поламали. На наші слова: "А якби це сталося в середині підйому", нам сказали: "Ви вигадуєте, такого б не сталося". А де гарантії?" - додала дівчина.

При цьому, в якості компенсації переляканим туристам запропонували скіпаси. Це теж викликало у жінки неабияке обурення, оскільки ніхто так і не дав їй гарантій, що наступного разу люди знову не впадуть з горе-підйомника.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на Драгобраті місцевий бізнесмен на ратраці переїхав дівчину.