RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Тернополі при смертельній НП постраждав командир розвідки, який воював на Донбасі: фото і відео

Для потерпілого ветерана АТО Михайла Башаєва, який підірвався на гранаті в гуртожитку в Тернополі, побратими шукають донорів і просять фінансової допомоги.

Про це пише місцеве видання "20 хвилин".

Чоловік зараз перебуває в реанімаційному відділенні - на штучній вентиляції легенів. Його стан лікарі оцінюють як стабільно важкий.

"Потрібні донори і по можливості - фінансова допомога", - заявила заступник голови тернопільської обласної спілки учасників АТО Катерина Бойко.

За її словами, донорів потрібно багато. Група крові значення не має. Також чоловікові необхідна і фінансова допомога на лікування та реабілітацію після операції.

Вибух в гуртожитку на вулиці Макаренка, 2 прогримів в середу, 2 січня. В результаті інциденту загинула 1 людина, ще двоє отримали поранення.

Сержант Башаєв Михайло Віталійович - командир відділення-командир машини 131 окремого розвідувального батальйону. Демобілізувався в травні 2018 року. Воював на Сході України з 2014 року - всього 4 роки 9 місяців. Уродженець міста Зборів, проживає в Тернополі.

Це вже друга війна ветерана: під час першої він був в корпусі Арго в Грузії, в складі підрозділу УНСО. Нагороджений: "Хрест розвідника", за оборону Маріуполя, по зразкову службу, за звільнення Донбасу. Орден "Брат за Брата", "За бойові дії УНСО" 1 і 2 ступенів, є грамоти ГУР МОУ та начальника розвідки ОТУ Донецьк.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Харкові чоловік підірвався на гранаті.