RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Резонансне ДТП із Зайцевою: в поліції зробили важливу заяву по ситуації з експертизою

Головне управління Нацполіціі в Харківській області призначило службову перевірку щодо слідчої групи у справі про смертельне ДТП на вулиці Сумській.

Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Харківській області, передає Mediaport.

"З приводу того, що слідчою групою, яка проводила досудове розслідування по даному кримінальному провадженню, нібито не була надана медична документація в повному обсязі, проводиться службове розслідування контрольно-методичним відділом Слідчого управління, результати якого будуть повідомлені додатково", - повідомили в облуправлінні поліції.

Як відомо, на етапі досудового розслідування в січні 2018 року експерти Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи завершили експертизу щодо водія Lexus Олени Зайцевої.

Тоді експерти не змогли відповісти на перше питання постанови слідчого Ігоря Волкова: чи знаходилася підозрювана Зайцева в момент ДТП в стані сп'яніння, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих речовин. Причиною вказали відсутність необхідних документів.

"У розпорядження судово-медичного експерта не було надано будь-які дані щодо проведення токсикологічного дослідження крові або сечі з метою виявлення наявності алкоголю або наркотичних речовин, а тому відповісти на питання №1 даної постанови неможливо", - сказано в експертизі, яка тривала з 20 грудня 2017 по 10 січня 2018.

До моменту початку судово-медичної експертизи 24 листопада 2017 року вже було готовий висновок інший експертизи ХОБСМЕ щодо Зайцевої - судово-токсикологічної. У ній йдеться, що в сечі Зайцевої виявлені фенобарбітал, кодеїн і метаболіти анальгіну.

Як повідомляв "Апостроф", пізніше в поліції підтвердили, що у Зайцевої було відібрано досить зразків для порівняльного дослідження.