RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

СБУ затримала українця, який зливав секретну військову інформацію

СБУ викрила колишнього співробітника однієї з науково-дослідних установ Харкова на незаконній співпраці з іноземною військовою компанією.

Про повідомляє прес-служба відомства.

"Оперативники спецслужби встановили, що колишній інженер конструкторського бюро під час перебування в одній із країн Східної Азії здійснював співпрацю з іноземною машинобудівною корпорацією.

За грошову винагороду чоловік надавав іноземцям консультації з питань розробки та будівництва окремих складових військової броньованої техніки. Водночас згідно з українським законодавством технічна допомога у військово-технічній сфері має здійснюватися лише з дозволу Державної служби експортного контролю України", - йдеться у повідомленні.

Наразі у межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Як повідомляв "Апостроф", затриманим капітаном першого рангу ЗСУ, якого звинувачують в шпигунстві на користь Росіївиявився екс-начальник 84-го арсеналу мінно-торпедного та трального озброєння, що дислокується в Очакові, Юрій Ломако.