RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У Києві йдуть обшуки у адвоката російського пропагандиста Вишинського: в ГПУ назвали реальну причину

У четвер, 17 січня, ГПУ проводить обшуки в офісі та за місцем проживання адвоката керівника "РИА Новости-Україна" Кирила Вишинського Андрія Доманського.

Про це він написав у Facebook.

"Поки я в Херсоні ознайомлююся з матеріалами справи і чекаю судового процесу про продовження терміну утримання під вартою Кирила Вишинського, Генеральна прокуратура вирішила провести обшук у мене вдома і в офісі, а також у мого помічника", - написав Доманський.

За словами Доманського, обшуки можуть бути пов'язані з тим, що в четвер, 17 січня, суд буде розглядати продовження терміну утримання під вартою Кирила Вишинського.

При цьому, як передає "Українська правда", прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган уточнила, що обшуки проходять у справі 2013 року.

"Виробництво за фактами відчуження шляхом приватизації майна комунальної власності за заниженою ціною. Обшуки тривають за трьома адресами. По завершенні буде інформація. Обшуки санкціоновані судом", - сказала вона.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 15 травня СБУ прийшла з обшуками в офіс "РИА Новости Украина". Пізніше стало відомо, що правоохоронці затримали журналіста ресурсу Кирила Вишинського.

Крім того, 15 травня співробітники СБУ почали обшукувати також столичний офіс російського пропагандистського телеканалу "Russia Today". Главред телеканалу Маргарита Сімоньян назвала це "помстою за Кримський міст", а спікер Кремля Дмитро Пєсков охарактеризував дії СБУ як "абсолютно кричущі і обурливі".