RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Втік через безгрошів'я: в мережі показали відеозізнання спійманого бойовика ДНР

17 січня в КПВВ "Мар’їнка" оперативні співробітники Донецько-Луганського регіонального управління Держприкордонслужби зі складу ООС затримали 19-річного бойовика НЗФ.

Про це повідомляє прес-центр ООС, публікуючи відповідне відео.

У 2015 році тоді іще 16-річного юнака завербувала так звана народна міліція ДНР разом із товаришами по технікуму.

Пройшовши початкову військову підготовку, бойовик виконував завдання на блокпосту між Горлівкою та Донецьком, де і прослужив до кінця 2018 року. Зі слів затриманого, в його обов’язки входило чергування на блокпосту між містами Горлівка і Донецьк, огляд транспортних засобів та особистих речей громадян із систематичним вимаганням грошей у подорожуючих громадян в сумі від 100 до 2500 рублів РФ.

Крім цього оперативним співробітникам стало відомо, що за браком коштів наприкінці минулого року він разом зі своїм знайомим пограбував приватне помешкання в місті Горлівка, за що був затриманий так званою "поліцією ДНР".

Після відкупу в сумі 10 тисяч рублів РФ, родичі забрали його з райвідділу.

Згодом хлопець, зрозумівши, що на окупованій території йому нічого доброго не "світить", вирішив тікати на підконтрольну територію, де його й затримали бійці ЗСУ.

За даним фактом до Національної поліції направлено повідомлення за ознаками скоєння кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статтею 260 КК України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), дані внесено до ЄРДР, слідчі дії тривають.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі показали фото ліквідованих і "самоліквідованих" п'ятьох бойовиків незаконних збройних формувань на Донбасі.