RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Хто ця тварюка? У мережі оголосили війну окупантам в Криму через варварства в Херсонесі

У Севастополі на території Херсонеса було спиляно молодий і здоровий кипарис, який ріс серед руїн кам'яної кладки і який, до того ж, був персонажем фотографій і картин відомих фотографів і художників.

Користувачі соцмереж в гніві через дії "нового керівництва" музею-заповідника.

На своїй сторінці в Facebook Дмитро Ткачов опублікував кілька фото, зроблених з різницею всього в один день. На одному можна побачити, як серед давньої кам'яної кладки красується вічнозелений кипарис, на іншому фото (зробленому, судячи з усього, сьогодні) кипарис, розпиляний на кілька частин вже лежить на землі.

"Був кипарис і немає кипарису. Не сухий і не старий... Історія тепер, що він був. Різниця між фото - 1 доба. Їм важливіше дерев, людей - ці вікові камені. Які всіх переживуть... ну і абсолютна безкарність" - написав Дмитро.

Пост відразу викликав бурхливу реакцію севастопольців, багато хто дивується, чому ж могло перешкодити дерево теперішньому керівництву музею-заповідника.

У коментарях свою думку висловив і відомий севастопольський фотограф Юрій Югансон, який заявив, що оголошує війну нинішньому керівництву музею-заповідника.

"Я, мабуть, оголошу війну нинішньому керівництву Херсонеса. З сьогоднішнього дня я вимагаю видалення всіх своїх фотографій з ресурсів, що належать музею-заповіднику. Оголошую заборона використання моїх фотографій з видами Херсонеса ними в подальшому. Коли до керівництва Херсонеса прийдуть адекватні люди, тоді повернемося до цієї розмови. З варварами у мене не буде розмови!" - написав Юрій Югансон.

Відомо, що в грудні змінилося керівництво музею-заповідника "Херсонес-Таврійський". З 11 грудня очолює "Херсонес" Олена Морозова на посаді в.о. директора.

Як повідомляв "Апостроф", в анексованому Росією Криму знищили стародавню фортецю Керменчик-Бурун.