RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Окупанти відпустили під домашній арешт кримськотатарських активістів: список

Суд в окупованому Криму відпустив під домашній арешт чотирьох активістів в так званій "справі Веджіє Кашка".

Про це на своїй сторінці в Facebook пише адвокат Микола Полозов.

За його словами, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту був змінений для Асана Чапуха, Бекіра Дегерменджі, Казима Аметова і Руслана Трубача.

"Відмінна робота адвокатів, громадських діячів і, безумовно, рідних цих прекрасних людей! Всіх причетних хочу привітати і обняти!", - пише адвокат.

У той же час, Полозов також написав про те, що передувало цьому рішенню суду.

"Тільки кілька питань не дають мені спокою. Навіщо російськії владі в окупованому Криму було потрібно більше року тримати їх в СІЗО. Навіщо було доводити Асана Чапуха до інсульту, Бекіра Дегерменджі до коми? Навіщо було знущатися і не давати належного лікування Казиму Аметову? Навіщо потрібно було знущатися над Русланом Трубачем? Навіщо вбили під час затримання Веджіє Кашка? Навіщо кинули в СІЗО інваліда Едема Бекирова і продовжують знущатися над ним? Навіщо схопили і утримують понад 70 політв'язнів-заручників? Навіщо окупували Крим і принеслі горе і нещастя в тисячі українських і кримськотатарських сімей? Немає відповіді. А відповісти доведеться. Рано чи пізно", - підкреслив Полозов.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", до ув'язненого в окупованому Криму кримськотатарського активіста Едема Бекірова, який хворіє на цукровий діабет, не приходять вчасно лікарі.